lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pieczeń z indyka z wiśniami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pieczeń z indyka z wiśniami

Pieczeń z indyka z wiśniami

Składniki:

Pieczeń z indyka z wiśniami

 

  • 1 kg pieczeni z indyka
  • 25 dag wiśni
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 3 łyżki konfitury wiśniowej i wiśniówki

Sposób przygotowania:

Pieczeń z indyka z wiśniami
Pierś z indyka dokładnie umyj i osusz.Następnie natrzyj ją ze wszystkich stron solą,pieprzem oraz olejem.Po natarciu zrób w niej nakłucie do których powkładaj wiśnie pozbawione pestek.Mięso przełóż do brytfanny wysmarowanej tłuszczem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 na około 50 minut.10 minut przed końcem pieczenia nasmaruj pieczeń konfiturą wymieszaną z wiśniówką.Po upieczeniu pokrój pieczeń na plasterki i podawaj.