Sposób przygotowania:
Pieczeń z kaczki z wątróbką
Mięso z kaczki oddzielamy od kości i razem ze skórą mielimy na drobnych oczkach maszynki. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Wątróbkę kroimy na małe kawałki. Pietruszkę drobno siekamy.
Do mięsa dodajemy tartą bułkę, jajka i wyrabiamy, doprawiając solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodajemy pietruszkę i wątróbkę. Mieszamy i przekładamy do blaszki keksówki. Pieczemy ok 1 godzinę w 190 stopniach, aż nie będzie wypływała różowa woda.
Do mięsa dodajemy tartą bułkę, jajka i wyrabiamy, doprawiając solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodajemy pietruszkę i wątróbkę. Mieszamy i przekładamy do blaszki keksówki. Pieczemy ok 1 godzinę w 190 stopniach, aż nie będzie wypływała różowa woda.