WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Pieczeń z kaczki z wątróbką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna i aromatyczna pieczeń z kaczki z kaczymi wątróbkami i odrobiną natki pietruszki. Idealna na obiad i jako wędlina na zimno do kanapek.

Pieczeń z kaczki z wątróbką

Składniki:

Pieczeń z kaczki z wątróbką

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z kaczki z wątróbką
Mięso z kaczki oddzielamy od kości i razem ze skórą mielimy na drobnych oczkach maszynki. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Wątróbkę kroimy na małe kawałki. Pietruszkę drobno siekamy.

Do mięsa dodajemy tartą bułkę, jajka i wyrabiamy, doprawiając solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodajemy pietruszkę i wątróbkę. Mieszamy i przekładamy do blaszki keksówki. Pieczemy ok 1 godzinę w 190 stopniach, aż nie będzie wypływała różowa woda.