SIS

SIS

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Pieczeń z Kluskami i kapusta czerwoną.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna pieczeń na każdy obiadek

Pieczeń z Kluskami i kapusta czerwoną.

Składniki:

Pieczeń z Kluskami i kapusta czerwoną.

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z Kluskami i kapusta czerwoną.
Mięsonatrzeć majerankiem, solą, pieprzem, kminkiem. Na rozgrzanej oliwie, małym ogniu dusimy miesko. Ok. 30min. Odsączyć z tłuszczu przełożyć do naczynia żaroodpornego a następnie podlać wodą ok. 1,5-2 szklankiWstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec ok. 2 godziny. Po ok. 1,5godzine zalać odlanym wcześniej tłuszczykiem, mąkę rozprowadzić z wodą i zalać mięsko.Pokroic w plastry podaje z kluseczkami( przepis wcześniej podałam) i buraczkami czerwonymi ( przepis również jest już dodany) Smacznego