dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Pieczeń z mięsa mielonego z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pieczeń z mięsa mielonego do chleba.

Pieczeń z mięsa mielonego z papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń z mięsa mielonego z papryką

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z mięsa mielonego z papryką
Cebulę obieramy i drobno siekamy, następnie szklimy ją na tłuszczu. Do mięsa mielonego wbijamy jajka, cebulę, przyprawy, ser żółty i bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa. Całość dokładnie mieszamy i wkładamy do podłużnej foremki. Wierzch smarujemy olejem i pieczemy ok 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego.
Pieczeń z mięsa mielonego z papryką
Obraną cebulę kroimy w kostkę i szklimy na tłuszczu.
Pieczeń z mięsa mielonego z papryką
Mięso mieszamy z jajkami, bułką tartą, serem, cebulą i przyprawami.
Pieczeń z mięsa mielonego z papryką
Oczyszczonę papryki kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.
Pieczeń z mięsa mielonego z papryką
Masę dokładnie mieszamy i pieczemy w wąskich foremkach.