SUPERPRZEPIS

Pieczeń z mięsa mielonego z serem

  • Beatris
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5
Pieczeń z mięsa mielonego z serem Więcej zdjęć (5)

Pieczeń ze zmielonej łopatki wieprzowej z dodatkiem pokrojonego w kostkę żółtego sera i podsmażonej cebulki.

Składniki:

Pieczeń z mięsa mielonego z serem

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z mięsa mielonego z serem
Mięso zmielić. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać do mięsa. Do mięsa dodać też jajka, przyprawę w płynie, zioła, czosnek granulowany i pokrojony w niezbyt dużą kostkę ser. Wszystko dokładnie wymieszać. Foremkę keksówkę (ok. 25 cm) posmarować olejem i posypać bułką tartą. Wyłożyć do niej mięsną masę, ugnieść i wyrównać powierzchnię. Piec w 180 stopniach przez ok. 1 godzinę. Po upieczeniu lekko przestudzić, a następnie wyjąć z foremki i kroić w plastry.
Pieczeń z mięsa mielonego z serem
Pokrojona w kostkę cebula zeszklona na rozgrzanym oleju.
Pieczeń z mięsa mielonego z serem
Wszystkie składniki dodane do zmielonego mięsa.
Pieczeń z mięsa mielonego z serem
Wszystkie składniki na pieczeń dokładnie ze sobą wymieszane.
Pieczeń z mięsa mielonego z serem
Mięsna masa z dodatkami przełożona do foremki.