Ashanti

Ashanti

Kucharz
[Przepisów: 15]

Pieczeń z mięsa mielonego z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Znakomity pomysł na obiad dla tych,którzy lubią dobrze zjeść :) Ja pieczeń podaję z ziemniaczkami i zasmażaną młodą kapustą.

Pieczeń z mięsa mielonego z warzywami

Składniki:

Pieczeń z mięsa mielonego z warzywami

 

  • 700 gram mięsa mielonego wieprzowego
  • 2 jajka
  • kilka łyżek bułki tartej
  • przyprawy:sól,pieprz,papryka słodka i ostra 1(według uznania)
  • posiekana natka pietruszki
  • 1 papryka czerwona
  • 5 średniej wielkości pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 mała cukinia
  • garść sera żółtego tartego

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z mięsa mielonego z warzywami
Przygotowujemy mięso mielone jak na kotlety. Dodajemy jajka,przyprawy, natkę pietruszki,posiekaną cebulkę oraz bułkę tartą. Mieszamy. Zabieramy się za warzywa. Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją w kostkę.Cukinię myjemy i kroimy w półplasterki. Następnie nasze warzywa wrzucamy do mięsa i jeszcze raz delikatnie mieszamy, dosypując ser żółty. Formujemy z mięsa "chlebek" i wsuwamy do woreczka używanego do pieczenia w piekarniku lub pieczemy w foremce do pasztetu. Pieczeń wędruje do piekarnika na 40-50 minut w temperaturze 170 stopni.