lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pieczeń z sałatą sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Rolada wyszła wyśmienita polecam

Pieczeń z sałatą  sosem

Składniki:

Pieczeń z sałatą sosem

 

  • Łopatka zmielona 700 gram
  • sałata 12 listków
  • jajko
  • sol pieprz
  • papryka czerwona zielona żółta po 1 sztuce
  • sos Salsa Winiar 5 łyżek
  • sos pieczeniowy 1 sztuka

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z sałatą sosem
1- Mięso mielone wkładamy do miski dodajemy sól pieprz jajko i mieszamy
2- Paprykę kroimy drobno w kostkę dodajemy do mielonego
3- Sos Salsa 5 łyżek dodajemy do mięsa i paprykę mieszamy składniki
4- sałatę kładziemy na foli aluminiowej 6 listków na to kładziemy mięso przykrywami 6 listkami sałaty
5- Zawijamy roladę dosyć ciasno zakrywamy folia aluminiowa i wkładamy do pieca na 1.5 godziny pieczemy 1 90 stopniach
6- Roladę kroimy w paski i polewamy rozrobionym sosem pieczeniowym uprzednio ugotowanym smacznego