Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Pieczeń z szynki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

danie na obiadek jeszcze na patelni

Pieczeń z szynki

Składniki:

Pieczeń z szynki

 

  • 5 plastrów szynki grubości 1 cm przyprawić
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekać
  • 2 małe cebule pokroić w kostkę
  • 1 por pokroić drobno
  • 2 małe pomidory obrać i drobno pokroić
  • natka pietruszki
  • liście selera
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku
  • smalec do smażenia

Sposób przygotowania:

Pieczeń z szynki
Mięso obsmażamy na dużej patelni do uzyskania ciemno złotego koloru. Dodajemy wszystkie warzywa chwilę smażymy i podlewamy wodą. Gotujemy tak długo aż mięso będzie miękkie. Doprawiamy do smaku. Zaciągamy mąką rozrobioną z wodą by uzyskać gęsty sos.