alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Pieczeń z szynki z duszonymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo smaczne mięsko i aromatyczny sos.

Pieczeń z szynki z duszonymi warzywami

Składniki:

Pieczeń z szynki z duszonymi warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z szynki z duszonymi warzywami
Plastry mięsa umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Z dwóch stron doprawić solą i kolorowym pieprzem,odłożyć na pół godziny do lodówki.Rozgrzać na patelni margarynę i podpiec mięso z dwóch stron.Podlewać bulionem warzywnym i dusić.Warzywa oczyścić.Marchewkę i pietruszkę pokroić w półplasterki,cebulę w kostkę a czosnek w plasterki.Na około pół godziny przed końcem duszenia dodać do mięsa warzywa i całość dusić do miękkości mięsa i warzyw.Sos zagęścić mąką i doprawić do smaku.

Tagi:

mięso szynka