Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pieczona fasola na słodko

  • TRUDNOŚĆ: średnie
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Fasolę przebrać, wypłukać, zalać zimną wodą na 15 minut. Odcedzić, zalać

Pieczona fasola na słodko

Składniki:

Pieczona fasola na słodko

 

Sposób przygotowania:

Pieczona fasola na słodko
Fasolę przebrać, wypłukać, zalać zimną wodą na 15 minut. Odcedzić, zalać świeżą wodą, pozostawić na noc. Następnego dnia gotować fasolę przez 1,5 godziny na małym ogniu. Osolić po godzinie gotowania, odcedzić. Fasolę wsypać do żaroodpornego naczynia, wymieszać z masłem i miodem. Wstawić do średnio gorącego piekarnika (170 st) piec przez godzinę, często mieszając.