Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pieczona golonka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

aromatyczna i soczysta golonka

Pieczona golonka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczona golonka

 

Sposób przygotowania:

Pieczona golonka
dzień wczesniej marynujemy mięso, do oleju dodajemy wszystkie przyprawy (dużą majeranku i szczypte rozmarynu) oraz rozgnieciony czosnek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wkładamy do marynaty mięso tak, aby miało ono z każdej strony kontakt z przyprawami, dlatego często je obracamy. Po minimum 12h marynowanie, przekładamy mięso do specjalnej foli i pieczemy przez ok 1,5h w tem 180*.
Pieczona golonka
dzięki pieczeniu mięsa w foli, golonka bedzie soczysta
Pieczona golonka
Mięso podajemy do obiadu na gorąco, ale dobre też na zimno