Sposób przygotowania:
Pieczona golonka z indyka
1.Golonkę myjemy i osuszamy;
2.Cebule kroimy w drobna kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy imbir, sok z cytryny, sól, kolendrę, oliwę i dokładnie mieszamy;
3.Golonki zalewamy marynatą i pozostawiamy na noc w lodówce;
4.Mięso pieczemy w temperaturze 180°C przez 1,5 godziny co jakiś czas polewając wytworzonym sosem.
2.Cebule kroimy w drobna kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy imbir, sok z cytryny, sól, kolendrę, oliwę i dokładnie mieszamy;
3.Golonki zalewamy marynatą i pozostawiamy na noc w lodówce;
4.Mięso pieczemy w temperaturze 180°C przez 1,5 godziny co jakiś czas polewając wytworzonym sosem.
Anula
Sarenka
góralka
msewka
Monika69
msewka
msewka
Henryk D