s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Pieczona golonka z indyka

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pyszne, delikatne mięsko :)

Pieczona golonka z indyka

Składniki:

Pieczona golonka z indyka

 

  • 2 golonki z indyka
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki kolendry
  • sól
  • 3 łyżki oliwy

 

Sposób przygotowania:

Pieczona golonka z indyka
1.Golonkę myjemy i osuszamy;
2.Cebule kroimy w drobna kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy imbir, sok z cytryny, sól, kolendrę, oliwę i dokładnie mieszamy;
3.Golonki zalewamy marynatą i pozostawiamy na noc w lodówce;
4.Mięso pieczemy w temperaturze 180°C przez 1,5 godziny co jakiś czas polewając wytworzonym sosem.