Sposób przygotowania:
Pieczona kaczka z jabłkami
Kaczkę umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym.Natrzeć solą,świeżo zmielonym,czarnym pieprzem oraz majerankiem.Zostawić w lodówce do następnego dnia.Na drugi dzień umieścić kaczkę w brytfance.Nafaszerować umytymi,pokrojonymi w ćwiartki lub ósemki jabłkami,z których wcześniej należy usunąć gniazda nasienne.Jabłek nie obierać ze skórki.Podlać bardzo niewielką ilością wody,wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ( w zależności jaką dużą mamy kaczusię ) około 2 godzin,aż będzie miękka,często podlewając wytapiającym się tłuszczykiem.Ja swoją kaczkę,z racji na jej wagę piekłam około 2,5 godziny.
luna
Śliweczka
Jojo
A.B.
iwi69
Persik
Sarenka
Henia
msewka
eli_555
kinga
misia53