zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Książka Kucharska: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Pieczona karkówka

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Karkówka pieczona idealna na chlebek.

Pieczona karkówka

Składniki:

Pieczona karkówka

 

Sposób przygotowania:

Pieczona karkówka
Karkówkę myjemy, sól, pieprz, paprykę i czosnek mieszamy i nacieramy mięso. Skrapiamy maggi i obkładamy cebulą pokrojoną w plastry. Wkładamy do naczynia, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Po około 12 godzinach wkładamy karkówkę bez cebuli do rękawa do pieczenia i pieczemy w piekarniku 2 godziny w temperaturze 180 stopni.