Sposób przygotowania:
Jagnięcina pieczona z rozmarynem i tymiankiem
Jagnięcinę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso natrzeć solą jodowana oraz pieprzem ułożyć w szklanym naczyniu, misce.. Ułożyć ząbki czosnku oraz gałązki tymianku cytrynowego wraz z gałązkami rozmarynu. Naczynie przykryć folią i wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia, tuż przed pieczeniem mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posypać grubą, morską solą cytrynową. Naczynie z jagnięciną przykryć szczelnie folią do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 C. Mięso piec przez około 2,5 godziny, Co jakiś czas odwracać na drugą stronę i w razie konieczności polewać małą ilością wody. Podczas pieczenia powinien się wytworzyć naturalny, pyszny sok którym należy polewać pierzące się mięso. Na około pół godziny przed końcem pieczenia należy ściągnąć folie i zwiększyć temperaturę do 180 C. Upieczone mięso powinno odchodzić od kości, być miękkie i soczyste. Smacznego :)
![Jagnięcina pieczona z rozmarynem i tymiankiem Jagnięcina pieczona z rozmarynem i tymiankiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jagniecina-pieczona-z-rozmarynem-i-tymiankiem-338274.jpg)
![Jagnięcina pieczona z rozmarynem i tymiankiem Jagnięcina pieczona z rozmarynem i tymiankiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jagniecina-pieczona-z-rozmarynem-i-tymiankiem-338275.jpg)
![Jagnięcina pieczona z rozmarynem i tymiankiem Jagnięcina pieczona z rozmarynem i tymiankiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jagniecina-pieczona-z-rozmarynem-i-tymiankiem-338276.jpg)
![Jagnięcina pieczona z rozmarynem i tymiankiem Jagnięcina pieczona z rozmarynem i tymiankiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jagniecina-pieczona-z-rozmarynem-i-tymiankiem-338277.jpg)
mocsłodkości