aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Pieczona mocno czosnkowa pierś

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dla wielbicieli czosnku polecam bardzo mocno czosnkową pierś z kurczaka. Pierś jest lekko soczysta a zarazem chrupiąca dzięki przypieczonemu serowi.

Pieczona mocno czosnkowa pierś Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczona mocno czosnkowa pierś

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczona mocno czosnkowa pierś
Pierś myjemy, osuszamy i kroimy na pół. Lekko rozbijamy i przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Tak przygotowaną pierś układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Układamy na filetach. Ząbki czosnku obieramy i kroimy w bardzo cienkie plasterki. Układamy na pieczarkach. Wierzch przykrywamy kawałkami sera żółtego. Naczynie żaroodporne przykrywamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C na ok. 20 minut. Tak przygotowaną pierś podajemy z ziemniakami lub frytkami.
Pieczona mocno czosnkowa pierś
Pierś lekko rozbijamy i przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Pieczona mocno czosnkowa pierś
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Układamy na filetach.
Pieczona mocno czosnkowa pierś
Ząbki czosnku obieramy i kroimy w bardzo cienkie plasterki. Układamy na pieczarkach.
Pieczona mocno czosnkowa pierś
Wierzch przykrywamy kawałkami sera żółtego. Pieczemy ok. 20 minut w 180C.