Sposób przygotowania:
Pieczona mortadela 4
Mortadelę kroimy w grubsze plastry ok.0,5-1cm. Jajka ucieramy z solą i pieprzem . Mortadelę podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu , opiekając plastry z oby stron. Wylewamy jajko i smażymy na wolnym ogniu by nie przypalić jajka. Zdejmujemy z patelni i ewentualnie osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy jako danie samodzielne z pieczywem np. na śniadanie. Albo z ziemniakami na obiad.
![Pieczona mortadela 4 Pieczona mortadela 4](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczona-mortadela-4-214080.jpg)
![Pieczona mortadela 4 Pieczona mortadela 4](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczona-mortadela-4-214081.jpg)
![Pieczona mortadela 4 Pieczona mortadela 4](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczona-mortadela-4-214082.jpg)