kurka79

kurka79

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Pieczona mortadela 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybko, smacznie i pożywnie .... na śniadanie lub na obiad.

Pieczona mortadela 4 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczona mortadela 4

 

  • 1/2 kg mortadeli
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Pieczona mortadela 4
Mortadelę kroimy w grubsze plastry ok.0,5-1cm. Jajka ucieramy z solą i pieprzem . Mortadelę podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu , opiekając plastry z oby stron. Wylewamy jajko i smażymy na wolnym ogniu by nie przypalić jajka. Zdejmujemy z patelni i ewentualnie osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy jako danie samodzielne z pieczywem np. na śniadanie. Albo z ziemniakami na obiad.
Pieczona mortadela 4
Mortadelę kroimy na grubsze plastry a jajko rozkłucamy widelcem.
Pieczona mortadela 4
Mortadelę obsmażamy z obu stron i wylewamy jajko.
Pieczona mortadela 4
Mortadela upieczona w jajku super smakuje z ziemniakami.

Tagi:

jajko jajka