superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Pieczona panga z oliwkami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Polecamy pangę pieczoną z papryką, pomidorem, oliwkami i pesto genovese

Pieczona panga z oliwkami

Składniki:

Pieczona panga z oliwkami

 

  • 2 szt panga,
  • Sól,
  • 1 garść oliwki bez pestek,
  • 1/2 sztuki papryka świeża,
  • 1/2 sztuki pomidor świeży,
  • 4 szt pomidorki suszone w zalewie,
  • pesto Genovese

 

Sposób przygotowania:

Pieczona panga z oliwkami
Rybę kroimy na pół. Układamy na folii. Solimy i nacieramy pesto. Pomidorka, paprykę kroimy w kostkę, oliwkę w krążki. suszone pomidory kroimy w kosteczkę i mieszamy wszystkie składniki. Nakładamy na rybę i zawijamy. Pieczemy w 180 C około 30 -40 minut.