Sposób przygotowania:
Pieczona papryka faszerowana
Papryki umyć, przeciąć na pół wzdłuż i usunąć nasiona. Mięso zmielić, opieńki i cebulę podsmażyć, przestudzić i posiekać. Pomidory i topiony serek pokroić w drobną kostkę a żółty ser zetrzeć na tarce.
Do miski przełożyć ryż i resztę składników oraz dodać przyprawy i wymieszać farsz. Gotowym farszem napełnić papryki ( farszu dajemy dość sporo ) i układać papryki na blaszce do pieczenia.
Papryki piec 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ( a zależności od piekarnika. Podawać na gorąco na przykład z pieczywem.
Do miski przełożyć ryż i resztę składników oraz dodać przyprawy i wymieszać farsz. Gotowym farszem napełnić papryki ( farszu dajemy dość sporo ) i układać papryki na blaszce do pieczenia.
Papryki piec 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ( a zależności od piekarnika. Podawać na gorąco na przykład z pieczywem.