Sposób przygotowania:
Pieczona papryka faszerowana mięsem
Bułeczkę zalewamy niewielką ilością wody i odstawiamy, aż ta wsiąknie w pieczywo. Odciskamy wodę. Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę. Bułkę i cebule, musztardę, koncentrat pomidorowi i starty żółty ser dodajemy do mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy, do uzyskania jednolitej masy. Papryki myjemy, po czym odcinamy górne jej części ("czapeczki" odkładamy na bok). Usuwamy pestki z papryki.. Tak powstałe miseczki z papryki wypełniamy farszem mięsnym. Umyte pomidory kroimy w grubą kostkę. Obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy z pomidorami i kładziemy równa warstwą na dnie naczynia żaroodpornego. Posypujemy całość solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na to ustawiamy napełnione mięsem papryki. Obok nich układamy ich obcięte "czapeczki". Wlewamy gorący bulion. Pieczemy około pół godziny w temperaturze 200 stopni. Podajemy papryki nakryte "czapeczkami" .