Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana indykiem i ryżem
Cebulę obrałam, pokroiłam w drobną kostkę, zeszkliłam na łyżce oleju. W misce dokładnie wyrobiłam gotowany ryż, mięso i jajko. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Połączyłam z zeszkloną cebulą. Papryki opłukałam, osuszyłam, przekroiłam wzdłuż na pół, usunęłam gniazda nasienne i białe błony, oprószyłam w środku solą. Ogonków nie usuwałam. Mozzarellę osączyłam z zalewy i pokroiłam w plastry. Piekarnik rozgrzałam do temperatury 180 stopni z termo obiegiem. Wydrążone papryki napełniłam ścisło farszem, ułożyłam je w naczyniu żaroodpornym, przykryłam folią aluminiową (błyszczącą stroną do spodu) i wstawiłam do nagrzanego piekarnika. Po 30 minutach zdjęłam folię, na farszu rozłożyłam plastry mozzarelli i zapiekałam jeszcze 5 minut bez przykrycia.
darmiona
edytaha
Służę uprzejmie :D