Sposób przygotowania:
Pieczona piers kurczaka z dodatkami
Cebule, papryke i pieczarki obrac, umyc, osuszyc i drobniutko pokroic. Na patelni rozgrzac olej i podsmazyc cebule z papryka, po chwili dodac pieczarki i przyprawy, podsmazyc do miekkosci i odsaczyc z nadmiaru plynu.
Mieso oplukac, oczyscic z wszelkich blonek i osuszyc. Pokroic w cienkie plastry, natrzec przyprawa do kurczaka i ulozyc na folii aluminiowej w naczyniu zaroodpornym. Na mieso kladziemy warstwe cebuli, papryki i pieczarek, nastepnie cienka warstwe majonezu. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy przez 30 minut, posypujemy startym zóltym serem i chwile zapiekamy, az do rozpuszczenia sera.
Mieso oplukac, oczyscic z wszelkich blonek i osuszyc. Pokroic w cienkie plastry, natrzec przyprawa do kurczaka i ulozyc na folii aluminiowej w naczyniu zaroodpornym. Na mieso kladziemy warstwe cebuli, papryki i pieczarek, nastepnie cienka warstwe majonezu. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy przez 30 minut, posypujemy startym zóltym serem i chwile zapiekamy, az do rozpuszczenia sera.
czarna-mamba
evita0007
msewka
dusia30