Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Pieczona seba z nadzieniem z krabów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

danie rybne w wersji ekskluzywnej

Pieczona seba z nadzieniem z krabów

Składniki:

Pieczona seba z nadzieniem z krabów

 

  • 4 łyżki masła
  • 1 mała pokrojona cebula
  • 1/2 łyżeczki bazylii
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • 230g mięsa z krabów
  • 2 szklanki pokrojonej bułki
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2,2 kg seby(ryba)można zastąpić inną

Sposób przygotowania:

Pieczona seba z nadzieniem z krabów
Podgrzać piekarnik do temperatury 200stopni. W rondlu rozgrzać masło i poddusić do miękkości cebulę. Do miski włożyć pozostałe składniki nadzienia, dodać masło z cebulą. Dokładnie wymieszać. Nadziać tym rybę i związać.
Ułożyć w brytfannie. Przykryć ogon folią aluminiową, aby się nie przypalił.
Piec w piekarniku 45-50 minut.

Tagi:

mięso ryba ryby