michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Pieczona szynka z kolendrą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszna aromatyczna szynka

Pieczona szynka z kolendrą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczona szynka z kolendrą

 

Sposób przygotowania:

Pieczona szynka z kolendrą
Szynkę umyć oczyścić z błon oraz z tłuszczu, przeciąć na wielki płat,lekko rozbić tłuczkiem. Czosnek rozbić dłonią obrać ze skórki i drobno posiekać, mięso posypać solą, pieprzem, papryką, majerankiem, kolendrą i natrzeć czosnkiem skropić olejem odstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia na mięsie rozsmarować masło, następnie musztardę a na środku ułożyć ogórka, wszystko dokładnie zawinąć i związać nitką. Na patelni rozgrzać olej włożyć mięso i obsmażyć ze wszystkich stron, następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 1godzine 10 minut. Upieczoną szynkę wyjąc i zawinąć w folie aluminiowa aby mięso odpączeło.
Pieczona szynka z kolendrą
Mięso rozciąć na płat a następnie rozbić tłuczkiem
Pieczona szynka z kolendrą
Na mięso smarować masłem, musztardą i nakładać ogórki
Pieczona szynka z kolendrą
Następnie mięso zawinąć i związać sznurkiem

Tagi:

szynka