Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 768]

Pieczona tołpyga w marynacie ziołowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pieczony płat z tołpygi natarty aromatyczną marynatą to smaczne, zdrowe i proste w przygotowaniu danie.

Pieczona tołpyga w marynacie ziołowej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczona tołpyga w marynacie ziołowej

 

Sposób przygotowania:

Pieczona tołpyga w marynacie ziołowej
Rybę myjemy i wycieramy ręcznikiem papierowym. Kroimy na cztery kawałki.

W miseczce mieszamy oliwę z oliwek z przyprawami oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

Układamy rybę w naczyniu żaroodpornym i nacieramy marynatą ze wszystkich stron. 

Odstawiamy na godzinę. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem. 
Pieczona tołpyga w marynacie ziołowej
Rybę myjemy i wycieramy ręcznikiem papierowym. Kroimy na cztery kawałki.
Pieczona tołpyga w marynacie ziołowej
W miseczce mieszamy oliwę z oliwek z przyprawami oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Pieczona tołpyga w marynacie ziołowej
Układamy rybę w naczyniu żaroodpornym i nacieramy marynatą ze wszystkich stron.

Tagi:

danie ryba