szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

pieczona żółta papryka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pieczone zółte papryki skropione czosnkowym vinegretem

pieczona żółta papryka

Składniki:

pieczona żółta papryka

 

 

Sposób przygotowania:

pieczona żółta papryka
Piekarnik nagrzac do temperatury 250 stopni.Papryki umyć i osuszyć, lekko skropic olejem, ułożyc na żaroodpornej formie i włożyc do gorącego piekarnika, następnie ostudzić,usunąć gniazda nasienne, obrać ze skóry, pokroic na ćwiartki, ułożyć na półmisku, oprószyć pieprzem cytrynowym.Czosnek obrac i przecisnąć przez praskę- rozetrzec z solą, olejem i octem.Utworzonym sosem skropić ułożone na półmisku papryki.

Tagi:

papryka