Sposób przygotowania:
Pieczone kacze udka
Udka dokładnie myję, następnie oczyszczam z jakichkolwiek zanieczyszczeń. Udka włożyć do miski, wlać 3 spore łyżki oleju, dodać sól, pieprz, słodką paprykę.
Całość odkładam do lodówki na 3 godziny. Po 3 godzinach na patelni rozgrzewam olej, podsmażam udka z dwóch stron, układam je na blasze.
Piec około 2 godziny w 180 stopniach, smacznego!
Kaczkę wyjmuję z piekarnika, jeszcze gorącą wkładam na talerz i podaję z ziemniaczkami, smacznego!
Całość odkładam do lodówki na 3 godziny. Po 3 godzinach na patelni rozgrzewam olej, podsmażam udka z dwóch stron, układam je na blasze.
Piec około 2 godziny w 180 stopniach, smacznego!
Kaczkę wyjmuję z piekarnika, jeszcze gorącą wkładam na talerz i podaję z ziemniaczkami, smacznego!