dża

dża

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 262]

Pieczone kawałki indyka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pikantny indyk pieczony w rękawie.

Pieczone kawałki indyka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczone kawałki indyka

 

  • Udziec indyka bez kości
  • 3 ząbki czosnku
  • przyprawa pomidory z bazylią i czosnkiem
  • chili / grys
  • sól,pieprz
  • łyżeczka oliwy

Sposób przygotowania:

Pieczone kawałki indyka
Indyka pocięłam na kawałki (4-5 cm), włożyłam do zamkniętego z jednej strony rękawa do pieczenia. Dodałam obrany czosnek i sporą ilość przypraw. Skropiłam oliwą, aby przyprawy dokładniej oblepiły mięcho. Zamknęłam rękaw, wymiętosiłam całość i odstawiłam do lodówki na noc. Następnego dnia na godzinę przed porą obiadową włożyłam paczkę z mięsem do naczynia żaroodpornego, nacięłam worek w 2 miejscach i wstawiłam do piekarnika (200°C/40 min.).
Pieczone kawałki indyka
Kawałki mięsa umieścić w rękawie do pieczenia, doprawić i odstawić na noc do lodówki.
Pieczone kawałki indyka
Paczkę ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Pieczone kawałki indyka
Po upieczeniu mięso jest cudownie aromatyczne i soczyste.