Sposób przygotowania:
Pieczone pierogi z barszczem
Warzywa oczyszczamy, obieramy i kroimy na duże kawałki (buraki możemy zetrzeć, wtedy będzie intensywniejszy kolor). Gotujemy w garnku około 2 litry wody i wrzucamy warzywa. Gotujemy 15 minut. Dodajemy resztę rzeczy i przypraw. gotujemy kolejne 40 minut. Wywar przecedzamy. Mękę przesiewamy do naczynia. Dodajemy proszek, sól, olej oraz wodę. Zagniatamy ciasto szybko. Odstawiamy na 10 minut pod przykrycie. Grzyby moczymy we wrzątku a następnie kroimy w paseczki. Cebulę kroimy drobno i przesmażamy. Mieszamy razem. Ciasto należy cienko rozwałkować. Wycinać średniej wielkości kształty. Następnie faszerować grzybami i tuńczykiem. Zlepiamy. Pieczemy przez 20 minut w temp. 160 stopni. Wyjmujemy i podajemy z barszczem.
weronikaS
robaczek
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki