Sposób przygotowania:
Pierożki z ciasta fracuskiego z tuńczyki
Ciasto francuskie rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Zrobić nadzienie: jajka pokroić w małą kostkę, cebulę (bez zielonej naci) zeszklić na oliwie, zieloną część drobno pokroić, tuńczyka dobrze odsączyć a kapary pokroić i wszystko to razem wymieszać ze sobą. Do masy dodać śmietanę i majonez, doprawić solą i pieprzem.
Ciasto pokroić na duże kwadraty i na kazdy położyć porcję nadzienia, złożyć na pół, zlepić brzegi pierożków a wierzch posmarować rozmieszanym jajkiem z odrobiną wody i piec 20 min. w piekarniku w 200st. Gotowe:)
Zrobić nadzienie: jajka pokroić w małą kostkę, cebulę (bez zielonej naci) zeszklić na oliwie, zieloną część drobno pokroić, tuńczyka dobrze odsączyć a kapary pokroić i wszystko to razem wymieszać ze sobą. Do masy dodać śmietanę i majonez, doprawić solą i pieprzem.
Ciasto pokroić na duże kwadraty i na kazdy położyć porcję nadzienia, złożyć na pół, zlepić brzegi pierożków a wierzch posmarować rozmieszanym jajkiem z odrobiną wody i piec 20 min. w piekarniku w 200st. Gotowe:)