makarena1011

makarena1011

Szef Kuchni
[Przepisów: 104]

Pieczone pory

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wytrawna tarta z porami na obiad

Pieczone pory

Składniki:

Pieczone pory

 

  • 50 dag mrożonego ciasta francuskiego (1 opakowanie)
  • 4 łyżki ostrego sera żółtego
  • 1 plaster szynki wieprzowej
  • 3 pory
  • masło do smażenia
  • pół pęczka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczone pory
Formę natłuścić. Wylepić ciastem. Nakłuć widelcem. Zapiekać w temp. 250 st. C przez 5 minut. Pokrojonego w plasterki pora oprószyć solą i pieprzem. Zeszklić na maśle. Ułożyć na cieście oprószonym mąką. Posypać szynką pokrojoną w paski, serem i natką. Zapiekać w temp. 250 st. C przez 20 minut, następnie zmiejszyć temp. do 200 st. C i zapiekać jeszcze 10 minut.