Sposób przygotowania:
pieczone skrzydełka
Skrzydełka ugotować do miękkości (ale nie za miękkie) . Ostudzić lekko , odciąć końcówki (i tak są bez mięsa , a przeszkadzają w smażeniu) .
Jajka roztrzepać , przygotować panierkę . Bułkę tartą wymieszać z sezamem i przyprawami według gustu .
Skrzydełka moczyć w jajku , otoczyć w panierce i piec na rozgrzanym oleju , na małym ogniu , do zbrązowienia panierki .
Wywar ze skrzydełek można wykorzystać jako rosół lub bazę do innej zupy.
Jajka roztrzepać , przygotować panierkę . Bułkę tartą wymieszać z sezamem i przyprawami według gustu .
Skrzydełka moczyć w jajku , otoczyć w panierce i piec na rozgrzanym oleju , na małym ogniu , do zbrązowienia panierki .
Wywar ze skrzydełek można wykorzystać jako rosół lub bazę do innej zupy.
s-belata