iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pieczone sledzie z puree z marchewki i s

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pieczone śledzie z pure z marchewki i selera

Pieczone sledzie z puree z marchewki i s

Składniki:

Pieczone sledzie z puree z marchewki i s

 

  • 1/2 kg śledzie świeże,
  • 3 marchewki
  • 1 kawałek seler,
  • 1 łyżka masło,
  • 1/2 szklanki bulionu
  • pieprz kolorowy ziarnisty
  • 2 łyżki cebula prażona

 

Sposób przygotowania:

Pieczone sledzie z puree z marchewki i s
Śledzie myjemy osuszamy i wyciągamy wnętrzności , odcinamy głowę. Myjemy osuszamy solimy , doprawiamy pieprzem. Do brzuszków nakąłdamy cebule prażoną. Pieczemy w piekarniku ok 200 stopni ok 15 min. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce to samo robimy z selerem. warzywa podsmażamy na maśle. Podlewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Miksujemy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Śledzie podajemy z marchewką .