Sposób przygotowania:
Pieczone uda na ziemniakach
Udka umyć, osuszyć i oprószyć solą i przyprawą do kurczaka. Ziemniaki oskrobać, umyć i pokroić na kawałki. Marchew i cebulę obrać i pokroić, marchew w plastry a cebulę w grubą kostkę. Wszystkie warzywa wsypać do dużej miski, dodać koper i przyprawy i wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem lub margaryną. Do naczynia przełożyć ziemniaki, na górze ułożyć udka, przykryć pokrywką i wstawić naczynie do piekarnika. Termostat nastawić na 190 stopni a czas 90 minut. Po upływie czasu danie jest gotowe do spożycia.
zbysiowa
zewa
Madziu to jest przyprawa regulująca pracę jelit. jakiś czas temu podawałam Ci namiary na sklep z przyprawami. Przyprawa zawiera między innymi : kminek, gorczyca, kolendra, pieprz, papryka, tymianek, ziele angielskie, marchew, czosnek, sól, cukier, majeranek, cebula, lubczyk,
zbysiowa
zewa napisał(a):
zewa
zbysiowa napisał(a):
zbysiowa
zewa napisał(a):