Sposób przygotowania:
Pieczone udka drobiowe
Ziemniaki kroimy na cząstki, marchewkę kroimy na ukośne grube plasterki.Cebulę siekamy,chili kroimy na połowy a potem na kawałki.
Wino mieszamy z olejem i dodajemy chili, zioła prowansalskie.Przyprawiamy solą i pieprzem oraz słodką papryką.Odstawiamy na 5 minut w chłodne miejsce.
Udka smarujemy marynatą i pieczemy z warzywami 45 minut w temperaturze 200*C.W czasie pieczenia smarujemy marynatą.Podajemy zaraz po przyrządzeniu
z ryżem na sypko.Smacznego!
Wino mieszamy z olejem i dodajemy chili, zioła prowansalskie.Przyprawiamy solą i pieprzem oraz słodką papryką.Odstawiamy na 5 minut w chłodne miejsce.
Udka smarujemy marynatą i pieczemy z warzywami 45 minut w temperaturze 200*C.W czasie pieczenia smarujemy marynatą.Podajemy zaraz po przyrządzeniu
z ryżem na sypko.Smacznego!