Sposób przygotowania:
Schab z pieczarkami pod pysznym sosem
Schab umyć, osuszyć, posolić i posypać pieprzem ziołowym z obu stron. Ułożyć obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Cebulęe i pieczarki obrać i umyć. Cebule pokroić w piórka, pieczarki w niezbyt cienkie paski. Miód, musztardę oraz mąkę dobrze wymieszać. Stopniowo dolewać śmietanę, dobrze wymieszać. Doprawić solą, pieprzem oraz kolendrą. Na schabowe ulozyc warstwę cebuli, którą delikatnie posypać vegetą. Następnie położyć pieczarki, które przyprawić pieprzem i bardzo ostrożnie - solą. Całość polać sosem śmietanowym i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec przez 50 minut w 180-190 stopniach. Tuz przed zakończeniem pieczenia, wierzch posypać startym żółtym serem i ponownie wstawić do gorącego piekarnika, do rozpuszczenia sera. Podałam z ziemniakami i surówką z sałaty lodowej.
Netka
Natala1210
msewka
Sarenka
agatka244
sloneczko1
Justysia22
Sarenka
Dziękuję i cieszę się, że danie smakowało :) Mój lejący nie był. Nie wiem od czego to zależy. Dodatek mąki powinien zagęścić sos.