misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Pieczone ziemniaki z salsą z awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ziemniaki umyć, obrać i pokroić na plastry .....

Pieczone ziemniaki z salsą z awokado

Składniki:

Pieczone ziemniaki z salsą z awokado

 

Sposób przygotowania:

Pieczone ziemniaki z salsą z awokado
Ziemniaki umyć, obrać i pokroić na plastry grubości 0,5cm. Plastry rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skropić oliwą i lekko posolić. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do temp 200stC.
Awokado przekroić na pół, usunąć pestki i obrać. Miąższ zmiksować na grube puree.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do musu z awokado. Chili przekroić na pół i usunąć pestki, pomidory umyć i wyciąć szypułkę. Figi umyć i obrać. Przygotowane warzywa i owoce rozdrobnić i wymieszać z musem.
Do śmietany dodać kolendrę, przyprawić solą. Podawać oddzielnie do ziemniaków i salsy.