Sposób przygotowania:
Pieczonki z kapustą
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w grubą kostkę lub plastry. Buraki obieramy kroimy w kostkę. Cebulę w piórka. Marchew w plastry lub pół plastry zależnie od wielkości.
Kiełbasę kroimy w cienkie plastry.
Kapustę szatkujemy, może być dość grubo.
Natkę siekamy.
W garnku układamy warstwami kapustę, ziemniaki, marchew, buraki, cebulę, kiełbasę, dużo natki.
Następnie przyprawiamy. Czynności powtarzamy. Na wierzch dajemy kapustę poszatkowaną lub liście. Dodajemy tłuszcz.
Dusimy pod przykryciem około godziny na średnim ogniu.
Najlepiej smakują z zimnym mlekiem lub kefirem.
Smacznego :-)
Kiełbasę kroimy w cienkie plastry.
Kapustę szatkujemy, może być dość grubo.
Natkę siekamy.
W garnku układamy warstwami kapustę, ziemniaki, marchew, buraki, cebulę, kiełbasę, dużo natki.
Następnie przyprawiamy. Czynności powtarzamy. Na wierzch dajemy kapustę poszatkowaną lub liście. Dodajemy tłuszcz.
Dusimy pod przykryciem około godziny na średnim ogniu.
Najlepiej smakują z zimnym mlekiem lub kefirem.
Smacznego :-)