pinecha

pinecha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Książka Kucharska: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Pieczony boczek wiejski

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Skórę z boczku naciąć w kratkę, natrzeć przyprawami i zawinąć szczelnie w folię spożywczą...

Pieczony boczek wiejski

Składniki:

Pieczony boczek wiejski

 

Sposób przygotowania:

Pieczony boczek wiejski
Skórę z boczku naciąć w kratkę, natrzeć przyprawami i zawinąć szczelnie w folię spożywczą. Wstawić do lodówki na 24 godziny. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Boczek obsmażyć na rumiano z każdej strony. Przełożyć do garnka. Podlać wodą. Dusić do miękkości ok 2 godzin. Pod koniec duszenia trzeba ściągnąć pokrywkę i zredukować przez odparowanie nadmiar płynu, wtedy mięso staje się chrupiące.



http://kuchnia.my-forum.pl/