kaja

kaja

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 162]

Pieczony filet z łososia lub pstrąga

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetna pieczeń z łososia pod kołderką- szybka w przygotowaniu, idealna na świąteczny obiad

Pieczony filet z łososia lub pstrąga

Składniki:

Pieczony filet z łososia lub pstrąga

 

  • kilogram ładnego fileta z łososia lub pstraga

 

Sposób przygotowania:

Pieczony filet z łososia lub pstrąga
Łososia lekko natrzeć sola. z reszty składników zrobić pierzynkę- zmieszać je wszystkie razem i nałożyć na łososia. Ułożyć go w wysmarowanym masłem naczyniu i schować w chłodne miejsce na minimum kilka godzin, najlepiej na noc. Zapiekać w tym naczyniu, po uprzednim odlaniu soku, który puścił w 180 st przez około 0.5h.