Sposób przygotowania:
Pieczony jesiotr z warzywamiPrzygotowanie warzyw

Korzenie pietruszki obieramy, a następnie kroimy w grube paski.
Przygotowanie warzyw

Żółte papryki kroimy w duże części. Papryczki chili czerwone kroimy w paski.
Przygotowanie warzyw

Kukurydze gotujemy 2 minuty w osolonej wodzie. Następnie dzielimy na kawałki, kapary odsączamy, papryczkę chili zieloną zostawiamy w całości.
Przygotowanie jesiotra

Rybę dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy go solą, pieprzem ziołowym i polewamy oliwą, od wewnątrz i zewnątrz. Koper i drobno pokrojoną jedną cebulę wkładamy do wnętrza ryby. Układamy jesiotra w dużej brytfannie. Wkładamy kawałki brokuła, kolby kukurydzy, papryki, papryczki chwili, korzeń pietruszki, szczypior, natkę pietruszki.
Przygotowanie sosu

Pomidory należy zagotować, dodajemy czosnek, posiekaną jedną cebulę, masło, posiekany koper, ziele angielskie, listki laurowe, musztardę francuską, kapary. Przestudzonym sosem zalewamy rybę. Następnie przykrywamy wierzchem i pieczemy przez 1 godzinę w temp. 170 stopni. Następnie wyłączamy piekarnik i zostawiamy na 15 minut. Podajemy rybę z warzywami. Możemy upiec do jesiotra ziemniaki i podawać z surówką z kapusty.