Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Pieczony karp Edzi

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo lubię skubać zimnego karpia i oglądać przy tym film ;)

Pieczony karp Edzi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczony karp Edzi

 

Sposób przygotowania:

Pieczony karp Edzi
Karpia sprawiamy, czyścimy i filetujemy. Każdy filet skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na ok 2 godzinki. Następnie filety przyprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Oprószamy mąką. Jajko roztrzepujemy i obsypany w mące filet moczymy w jajku, następnie obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy filety z obu stron na złoty kolor. Rybę wyjmujemy na ręcznik papierowy, żeby odsączyć tłuszcz.
Pieczony karp Edzi
Sprawionego karpia filetujemy i skrapiamy sokiem z cytryny
Pieczony karp Edzi
Odstanego karpia przyprawiamy solą i pieprzem
Pieczony karp Edzi
Przyprawione filety oprószamy mąką moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej
Pieczony karp Edzi
Panierowane filety smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor