monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Pieczony kotlet z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Oto propozycja na kotlet schabowy w innym wydaniu-mąż się nie skusił wolał swój w panierce ale mnie ta wersja bardzo przypadła do gustu, a Wy co o tym myślicie?

Pieczony kotlet z warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczony kotlet z warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczony kotlet z warzywami
Mięso umyć osuszyć porządnie. W kilku miejscach do około kotleta naciąć. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, odłożyć do lodówki. Warzywa umyć i sprawić, tzn. z papryki wyciąć gniazdo nasienne a fasolce odkroić ogonki. Paprykę i cukinię pokroić w dużą kostkę. Fasolkę przekroić na pół. Przełożyć do miski. Dodać olej, sól oraz zioła i wymieszać. Odłożyć do lodówki na około 30 minut. Piekarnik rozgrzać do 200 st. Warzywa wyłożyć na dno naczynia do zapiekania a na wierzchu ułożyć kotlet. Posypać listkami Bazyli. Piec około 30 minut. Smacznego!
Pieczony kotlet z warzywami
warzywa pokroić i wymieszać olejem i ziołami
Pieczony kotlet z warzywami
ułożyć kotlet i piec około 30 minut w 200 st