aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Pieczony łosoś.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszny, pieczony łosoś....

Pieczony łosoś. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczony łosoś.

 

Sposób przygotowania:

Pieczony łosoś.
Świeże filety łososia myjemy i ususzamy ręcznikiem papierowym. Kroimy filet na 4 kawałki. Każdy kawałek skrapiamy cytryną z obu stron. Następnie posypujemy czosnkiem, ewentualnie solą czosnkową oraz ziołami prowansalskimi. Układamy na kratce folię aluminiową i na niej kawałki łososia. wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni. Pieczemy ok. 20 minut. Po upieczeniu układamy na każdym kawałku plasterek cytryny.
Pieczony łosoś.
pyszny, pieczony łosoś...................................
Pieczony łosoś.
pyszny, pieczony łosoś.................................

Tagi:

zioła