iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Pieczony pstrąg

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo lubię połączenia ryb z owocami i warzywami, smak tej ryby jest słodko-kwaśny, i smakuje każdemu.

Pieczony pstrąg

Składniki:

Pieczony pstrąg

 

Sposób przygotowania:

Pieczony pstrąg
Pstrąga myjemy, osuszamy, solimy, pieprzymy, polewamy sokiem z cytryny, odstawiamy. Ziemniaki gotujemy 10 min. w słonej wodzie w mundurkach, następnie kroimy w ćwiartki. Pstrąga faszerujemy posiekaną cebulką, koprem, szczypiorem, przekładamy do naczynia żaroodpornego, na niego wykładamy ziemniaki, przykrywamy folią aluminiową, pieczemy 30 min. w temp. 170 stopni. Maliny rozgniatamy widelcem, chwilę dusimy z dwiema łyżkami bulionu, następnie polewamy pstrąga i podajemy z ziemniakami. 

Tagi:

pstrąg