iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Pieczony pstrąg w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dzięki takiemu przyrządzeniu pstrąga jest on niskokaloryczny i zdrowy, również świetnie smakuje, podany z pieczonymi warzywami.

Pieczony pstrąg w warzywach

Składniki:

Pieczony pstrąg w warzywach

 

  • 1 pstrąg o wadze do 1 kg,
  • 1 cukinia,
  • 1/2 brokuła,
  • 1 cytryna,
  • 1/2 kostki masła,
  • 3 marchewki,
  • 1/2 puszki kukurydzy,
  • pęczek kopru.

Sposób przygotowania:

Pieczony pstrąg w warzywach
Pstrąga myjemy, nacieramy sokiem z cytryny i solą, odstawiamy na godzi. Brokuły, marchewki, cukinię gotujemy al dente. Kroimy brokuły na różyczki, cukinię w talarki, marchewki w kostkę, dodajemy do warzyw kukurydzę. Do pstrąga wkładamy plastry masła oraz koper, spinamy wykałaczkami, pieczemy pod przykryciem folii w piekarniku 20 min. następnie przykrywamy warzywami i pieczemy kolejne 20 min