pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Pstrąg nadziewany jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pomysł na pieczonego pstrąga

Pstrąg nadziewany jabłkami

Składniki:

Pstrąg nadziewany jabłkami

 

  • 2 pstrąg sprawiony,
  • 2 jabłka kwaśne,
  • 4 listki szałwia,
  • cytryna sok,
  • przyprawa do ryb,
  • oliwa extra vergin

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg nadziewany jabłkami
Pokropione cytryną pstrągi nacieramy przyprawą do ryb Prymat i odstawiamy na 20 min w chłodne miejsce. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Szałwię szatkujemy, mieszamy z pokrojonymi jabłkami i faszerujemy tym pstrągi. Smarujemy rybę jeszcze oliwą i pieczemy po 15 minut z każdej strony w temp. 200 stopni.