Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Pieczony włucznik w sosie orzechowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

po prostu mniam i tyle...............

Pieczony włucznik w sosie orzechowym

Składniki:

Pieczony włucznik w sosie orzechowym

 

  • 4 filety z włócznika
  • 1 łyżka roztopionego masła
  • SOS:
  • ! łyżeczka musztardy Dijon
  • 1 łyżeczka świeżego soku z cytryny
  • 2 łyżki oleju orzechowego
  • 1/4 szklanka oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pieczony włucznik w sosie orzechowym
Posmarować filety masłem. Piec w piekarniku lub na ruszcie opalanym węglem drzewnym po 4 minuty z każdej strony.
Sos: dokładnie mieszamy musztardę, sok z cytryny, sól, pieprz, olej i oliwę. Przed podaniem polać rybę sosem.

Tagi:

sosy