Sposób przygotowania:
Piegusek
Margarynę, cukier kryształ, cukier waniliowy, kakao gotować około 5 minut na małym ogniu, odstawić do ostygnięcia.
Żółtka oddzielić od białek.
Następnie do masy dodać 4 żółtka i wymieszać, potem mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, a na koniec ubitą na sztywno pianę z białek.
Składniki wymieszać i wyłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia formę.
Ser zemleć, połączyć z jajkami, cukrem i masłem, a następnie łyżką wykładać na ciasto, robiąc kleksy.
Ciasto piec około 60 minut w temperaturze 200C, a wierzch ciasta polać polewą czekoladową wykonaną z rozpuszczonej czekolady z dodatkiem mleka i masła.
Żółtka oddzielić od białek.
Następnie do masy dodać 4 żółtka i wymieszać, potem mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, a na koniec ubitą na sztywno pianę z białek.
Składniki wymieszać i wyłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia formę.
Ser zemleć, połączyć z jajkami, cukrem i masłem, a następnie łyżką wykładać na ciasto, robiąc kleksy.
Ciasto piec około 60 minut w temperaturze 200C, a wierzch ciasta polać polewą czekoladową wykonaną z rozpuszczonej czekolady z dodatkiem mleka i masła.
elzbieta8960
jovi
jovi
Znalazłam ten portal, proszę o podanie nazwy tego placka.
elzbieta8960
jovi
Dziękuję za podpowiedź. Sprawdziłam.Rzeczywiście, może oba placki są podobne,ponieważ oba to murzynki z serem tak naprawdę, ale jednak różnią się proporcjami i pewnymi składnikami. Dziękuję za uwagi!
Pozdrawiam:)