Sposób przygotowania:
Piegusek ze śliwkami i czekoladą
Masło utrzeć z cukrem na gładki krem w trakcie ucierania dodawać po jednym jajku, następnie cały czas ucierając dosypywać przesianą mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i makiem na koniec wlać mleko. Ma powstać gładkie ciasto.
Formę 33 cm na 22 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia i wyłożyć do niej całe ciasto.
Śliwki wypestkować i pokroić na mniejsze części i wymieszać je z 1 łyżką bułki tartej, posypać nimi wierzch ciasta.
Piec około 40 minut w temp 170 st po upieczeniu i wystudzeniu ciasto polać po wierzchu rozpuszczoną biała czekoladą.
Formę 33 cm na 22 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia i wyłożyć do niej całe ciasto.
Śliwki wypestkować i pokroić na mniejsze części i wymieszać je z 1 łyżką bułki tartej, posypać nimi wierzch ciasta.
Piec około 40 minut w temp 170 st po upieczeniu i wystudzeniu ciasto polać po wierzchu rozpuszczoną biała czekoladą.